Občané Pelhřimova se dočkali zajímavé novinky, která zlepší možnost jejich pohybu po městě a zároveň přispěje k čistšímu ovzduší.

Společnost Cara Plasma, město Pelhřimov a firma Nextbike spojili síly a vytvořili jedinečnou koncepci, která umožňuje místním obyvatelům využít zapůjčení sdíleného kola.

Cara Plasma a Nextbike spolu s městem Pelhřimovem mají zájem na podporu udržitelné mobility a ekologičtější dopravy po Pelhřimově. Sdílení jízdních kol se stalo populární alternativou k tradičním způsobům dopravy a od 13.7. ji mohou využít i obyvatelé Pelhřimova.

Jak to funguje? Zájemci o jízdu si stáhnou aplikaci Nextbike, zaregistrují se a už mohou vyhledat nejbližší kolo. Po městě je umístěno přes 20 parkovacích stanic na tyto sdílená kola. Jedna z nich je také v bezprostřední blízkosti pobočky Cara Plasma, aby i naši dárci měli možnost využít dopravu do dárcovského centra právě prostřednictvím sdílených kol.

Díky podpoře z naší strany je pro všechny obyvatele Pelhřimova 15 minut jízdy zdarma. Tato nabídka umožní snadný a dostupný způsob dopravy na krátké vzdálenosti, což je pro návštěvu našeho centra Cara Plasma ideální.

Protože spolu s námi pomáháte zachraňovat lidské životy, budeme rádi, když tímto novým způsobem dopravy, budete přispívat i k ochraně životního prostředí ve vašem městě.