Chipotle

Na jednu porci budeme potřebovat:

 

  • 80-100g rýže
  • ½ plechovky fazolového mixu nebo červených fazolí
  • Himalájskou sůl, pepř, citron
  • 1 velké rajče
  • avokádo

 

Postup:

Uvaříme si rýži v rýžovaru nebo v hrnci s vodou. Guacamole si připravíme tak, že si v misce rozmačkáme avokádo na kašičku, přidáme sůl, pepř, na jemno nakrájené rajče, šťávu z půlky citronu a kdo chce ostřejší, může přidat česnek nebo chilli papričku Chipotle. Fazole si propláchneme vodou v sítu a necháme odkapat. Rýži ochutíme druhou půlkou citronu, solí a trochu pepřem. Můžeme podávat na talíř, nejdříve rýži, na kterou pokládáme fazole a nahoru Guacamole. Dobrou chuť.